.Як вибрати офісні меблі?

переглянути інші новини

Після нещодавно закінченого ремонту в офісі перше, що варто зробити, – це обрати нові офісні меблі. По-перше, це дозволить фірмі зберегти свій імідж, а по-друге, забезпечить співробітникам необхідний комфорт. Адже в затишній обстановці і працездатність значно вища, і психологічний клімат в колективі набагато кращий.

Обираємо офісні меблі

Щоб вибрати меблі правильно, необхідно знати кілька важливих, але простих визначень офісних меблів:

  • практичність;
  • комфортність;
  • безпека;
  • поєднання із загальним інтер’єром офісу.

А ось чого не потрібно робити, так це надавати велике значення країні-виробнику. Українські меблі можуть бути не гіршими, ніж, наприклад, італійські. Головне не те, де меблі були виготовлені, а те, скільки витрат вкладено в її виробництво. Поняття якості включає в себе не одну-дві ознаки.

Якими повинні бути меблі для офісу

меблі для офісу

Господар фірми повинен пам’ятати, що офісний стіл – це, перш за все, не модна деталь інтер’єру, а місце для роботи. Тому стіл співробітника повинен бути з великою робочою поверхнею. А так як зараз у всіх офісах робота ведеться за допомогою комп’ютера, то він повинен бути ще і містким. Потрібно, щоб було достатньо місця для монітора, системного блоку і принтера. Також варто звернути увагу на товщину панелі. Вона повинна бути близько 40 мм, це забезпечить столу необхідну міцність.

Офісні крісла повинні бути зі зручною спинкою і мати підлокітники. Добре, якщо і висота стільця буде регулюватися. Це позитивно позначиться на здоров’ї співробітників і підвищить працездатність. У багатьох фірмах крісла для начальників навіть роблять на замовлення.

Ще одна важлива деталь – шафа. У великих фірмах з великим числом співробітників шафа повинен мати кілька відділень для одягу і взуття. Якщо в офісі працює кілька співробітників, то можна купити тільки підлогову вішалку.

Під час огляду необхідно перевірити комплектацію шафи, наявність необхідної фурнітури. Фурнітура в більшості випадків при виготовленні меблів використовується італійська, незалежно від того, хто є виробником меблів. Під час установки потрібно забезпечити стійкість шафи, для цього бажано прикрутити її до стінки.

Також потрібно забезпечити достатню кількість шаф для документів. Вони повинні мати якомога більше відділень і полиць. Такі шафи краще розміщувати в безпосередній близькості від столу співробітника, щоб можна було без зусиль знайти необхідні документи.

Матеріали виготовлення офісних меблів

Одним з важливих показників якісних меблів для офісу є її довговічність. Це залежить від матеріалу, який використовувався при їх виробництві. Більша частина меблів робиться з ДСП, але багато виробників все частіше використовують в якості матеріалу метал. Металеві меблі набувають все більшої популярності.Вони менше піддаються псуванню під час експлуатації, до того ж, їх легше транспортувати при переїзді. Металеві столи мають спеціальний короб, в якому можна заховати неестетично виглядаючі дроти, а шафи з металу міцні і багатофункціональні. Ще один плюс таких меблів – вони порівняно недорогі.

офісні меблі

Особливості купівлі

Меблі повинні бути виконані в одному стилі, навіть якщо вони призначені для різних відділів, інакше співробітники будуть відчувати нерівність і проводити багато часу не на своєму робочому місці, а там, де комфортніше.

Не варто акцентувати увагу на яскравих кольорах. Краще оформити офіс в пастельних тонах. Необхідно уникати і чорного кольору – він дуже стомлює очі, тим самим погано позначаючись на зорі.

Під час доставки варто ще раз оглянути меблі, перевірити комплектацію згідно з накладною, а якщо чогось не вистачає, то в накладній варто відзначити, що конкретно було доставлено за фактом. Якщо виявлені які-небудь ушкодження, з фірмою-постачальником потрібно обговорити питання заміни. Відсутність деяких деталей найчастіше виявляється в процесі побудови, тому упаковку від меблів потрібно зберігати до моменту повного складання і установки.

При виборі продавця меблів заздалегідь поцікавтеся, чи включена доставка і установка в вартість. Це допоможе правильно все розрахувати відповідно до виділеного бюджету. Також не відмовляйтеся від допомоги продавця-консультанта, можливо, при наступній покупці магазин надасть знижку.

Під час підбору меблів не варто гнатися за відомим брендом і великими фірмами. Іноді невеликі і менш відомі виробники пропонують більш якісний товар. Також не варто економити на меблях, можливо, потім це позначиться на їх якості.

Вибір офісних меблів займає зазвичай чимало часу, так що варто все заздалегідь обміркувати, вивчити всю необхідну інформацію, отримати консультації фахівців і приступити безпосередньо до покупки.

.АКЦІЇ
.Підписуйтесь на новини

    2015 – 2020 © All rights reserved.

    Developed by IT-Kitchen