.Стелаж vs стінка, або як обрати сучасні меблі у вітальню

переглянути інші новини

Уявити собі сучасну вітальню без стінки достатньо складно. Протягом багатьох десятиліть цей предмет меблів сприймався як невід’ємний атрибут найбільшої кімнати в домі, призначений для зберігання речей, накопичених власником.

Проте мешканці сучасних квартир, у першу чергу малогабаритних, часто зіштовхуються з неможливістю розташувати масивну, подекуди навіть громіздку стінку у невеликому за площею приміщенні. Такі меблі для вітальні часто забирають занадто багато простору і візуально звужують кімнату.

Окрім того, стінка ідеально вписується в класичний інтер’єр. Тоді як поціновувачам сучасних лаконічних стилів в інтер’єрі на кшталт мінімалізму, лофту, модерну доводиться шукати інші варіанти оформлення вітальні. Один із них – придбати стелаж для дому.

Що таке стелаж і чим він відрізняється від стінки

Стінка у вітальню – це комплект, що стандартно складається з вітрини, оздобленої скляними дверцятами, міні-бару, шаф, книжкових полиць, тумби для телевізора. Форми та розміри секцій можуть бути найрізноманітнішими. Такі меблі для вітальні характеризуються важливою перевагою – значною місткістю, оскільки полиці та шухляди здатні вмістити велику кількість предметів. Але у стінки є низка недоліків. Перш за все це:

  • висока ціна (особливо якщо для її виготовлення застосовані натуральні матеріали);
  • складність монтажу;
  • великі габарити.

Сучасна альтернатива меблевій стінці – стелаж. Сьогодні це наймодніший і найлегший різновид систем зберігання речей. Він являє собою конструкцію, що включає до свого складу виключно полиці та етажерки, на яких можна зберігати різноманітні предмети.

стінка у віталнюРізновиди стелажів

Щоб вітальня виглядала стильно й гармонійно, потрібно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлений стелаж, аби він вдало вписався в існуючий інтер’єр. Розрізняють стелажі:

  1. З металу. Ідеально підійдуть для вітальні, оформленої в індустріальному стилі лофт. Відрізняються підвищеною міцністю, тому можуть використовуватися для зберігання побутової техніки.
  2. З деревини. Невід’ємний атрибут вітальні, інтер’єр якої виконано в скандинавському стилі чи в класичному. Деревина – високоякісний матеріал, здатний прослужити десятки років.
  3. Зі скла. Це сучасний стелаж, який буде доречним для вітальні в стилях хай-тек, мінімалізм. Така конструкція візуально розширює простір і робить кімнату максимально світлою.
  4. З пластику. Відзначаються невибагливістю в догляді і зручністю. Легко демонтуються.
  5. За конструкцією стелажі бувають відкритими та закритими. Меблі для вітальні зазвичай обирають з відкритою конструкцією. На стелажних полицях вдало розміщуються сувеніри, книги, журнали, навіть акустика та відеосистеми.

Переваги стелажів

стелаж у вітальнюМеталеві, дерев’яні стелажі та інші їх різновиди характеризуються такими перевагами:

  • багатоваріантністю розмірів та форм;
  • компактністю й нездатністю захаращувати простір;
  • незначною вагою;
  • простотою монтажу;
  • здатністю витримувати значні навантаження;
  • довговічністю;
  • доступною ціною;
  • здатністю гармонувати з будь-яким дизайном інтер’єру.

Встановлення у вітальні відкритого стелажу – це ще й вдалий спосіб зонування простору. Завдяки такій конструкції можна умовно розділити велику кімнату на менші зони, у межах яких знайдуть для себе зручне місце мешканці квартири.

.АКЦІЇ
.Підписуйтесь на новини

    2015 – 2020 © All rights reserved.

    Developed by IT-Kitchen